Читање је путовање

Ја сам један радознали дванаестогодишњак. Зовем се Никола и идем у шести разред основне школе.
Од моје наставнице српског језика чуо сам да је у библиотеку стигла нова занимљива књига.Звала се „Кроз васиону и векове“. Одлучио сам да је прочитам. Узео сам је и кренуо кући. Књига је била веома занимљива, записао сам сваки њен детаљ.У књизи је писало о путовању на месец. Читао сам и замишљао себе као вођу на тој експедицији.
Кренули смо новонаправљеним свемирским бродом.Узлетање је било критично, али смо ипак успели да узлетимо.У свемиру је било дивно, као у бајци. Свуда око нас су била васионска тела, прелепих боја. Застали смо и угледали једну прелепу комету. Изгледала је као нешто нестварно. Пратили смо је. Одвела нас је до најлепших места у свемиру. Тек смо се тада дивили лепоти свемира. Месец је изблиза изгледао још лепше. Али, тада, у свој тој лепоти, у нас је ударила Халејева комета, која је баш те године пролазила кроз наш Сунчев систем. Успаничено смо трчали по броду који је био на ивици распадања. Срећом по нас, имали смо капсуле за евакуацију, па смо успели да се избавимо из брода. Пут до Земље било је веома тешко наћи – али, успели смо да дођемо до наше планете Земље.
После те експедиције нико од нас се није усуђивао да крене у поход на свемир. Били смо срећни и задовољни животом на земљи. Рекао сам наставници да је књига била дивна и да ју је читати било задовољство.

Никола Станојевић, VI2, ОШ „Доситеј Обрадовић“, Ћићевац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

ми добијамо само петице