Са Робинзоном на пустом острву

Пошао сам на пут са Робинзоном Крусоом. Путовали смо његовим бродом, у друштву његове посаде. Упловили смо у Атлански океан и кренули у пустоловине.

Путовали смо седам дана, и кад смо седме вечери легли да спавамо, ухватила нас је снажна олуја. Сви смо дохватили кофе и почели да избацујемо ону хладну воду са палубе брода. Када смо видели да не можемо да се извучемо, ускочили смо у чамце за спасавање и почели да весламо. Ја и Робинзон смо били у истом чамцу и предводили друге. У даљини се видело копно. Јако сам пожелео да сам тамо, па макар да тамо има и дивљака. Јесте да би ме они, ако би ме видели, јурили, али, ја бих им ваљда умакао некако. Ипак су ми мисле биле уперене највише у то како да се ослободим ове страшне олује која нас је задесила. Када сам се окренуо, иза нашег није било ниједног часа. Само је још наш одолевао овим снажним таласима. Некако смо дошли до тог острва које смо издалека угледали са брода, и тамо смо одмах кренули да правимо шатор од лишћа и дрвећа. Ујутру смо видели на хоризонту олупине нашег брода. Одмах смо одвеслали до њега и покупили све потребне ствари, барут, чекић, ексере, два бурета, једно пијаће воде, и друго буре у коме је било вино.

Саградили смо велики шатор и направили подрум у пећини. Ту смо оставили све ствари које смо нашли на броду. Узгајали смо и козе од којих смо добили месо, сир, млеко и кајмак. Од глине смо правили и пекли ћупове и разне друге посуде. Ту смо остали четири године, а онда нас је покупио један брод из Холандије.

Ову пустоловину никад нећу заборавити. Увек ће ми остати у сећању ствари које смо на пустом острву радили Робинзон и ја.

Никола Станојевић, Ћићевац, 5. разред

5 мишљења на „Са Робинзоном на пустом острву“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

ми добијамо само петице