За пет до петог

Јесење слике

— У јесен лишће више није зелено, него је боје злата, наранџасто и жуто. Цели наш град преплављен је лишћем. Зелено и сунчано доба прошло је, сада је хладно и кишовито време. Блатњаво је и деца више неће да излазе напоље, али уживају у лепој боји јесени. Сунце је отишло иза облака и небо је постало љубичасто. Магла се појавила и заклонила видик.

— Ја заиста волим јесен. Јесен је пуна лепих боја. Ја  волим жуто.

    Све је покрио снег

           Пао је снег. Пажљиво посматрам природу. Биљке су увенуле и дрвеће је обелело.

     Око мене је све покривено белим покривачем. Снажан поветрац је покрио цео мој завичај. Разне биљке, трава, цвеће, дрвеће се налазе под снегом. Треба се добро обући, јер и нас може захватити снег. Кров куће је добио лепу, белу боју  и на њему су се појавиле леденице.

          Деца се веома радују. Веје снег.

Мој отац

Мој отац је веома поуздан и храбар. Он има браон очи и црну косу. Волим да проводим време са њим. Ја много волим свог оца.

Очеви су, можда, строги, али желе најбоље за своју децу. Ако си немиран и непослушан, отац те казни. Сви ми људи морамо бити добри. Доброта се увек исплати. Родитељи се морају слушати. Свако треба да се угледа на свог оца, од њега ће научити најбоље.

Причам вам о свом другу

Ја имам пуно добрих другара, али само је један најбољи. Он има браон очи и црну косу.

Највише волим да се играм са њим јер се увек прилагодимо један другом. Он је партнер у свему и увек ме подржава и помаже у свим непогодама. Особине имамо исте. Једино се по изгледу разликујемо. Он има иста осећања као и ја. Увек ме штити и брани, али и ја њега. Он је за мене прави друг, ког нико не може да замени. Нико не може наше другарство да раскине.

Ја не могу да кажем да ми остали нису другари , али најбољи друг иде даље и увек ће остати у мом срцу.

Страхиња, III разред

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>